Over Jude

Wij, Jet, Pia, Karin en Rasha, hebben eind 2016 Jude Foundation opgericht omdat we geloven dat, waar je ook geboren bent, alle mensen gelijkwaardig zijn en dezelfde behoefte hebben: zij willen gelukkig zijn. Om gelukkig te zijn heb je zelfvertrouwen en goede relaties nodig. 

Daar dragen we aan bij door verschillende ontmoetingen en activiteiten te organiseren, waar mensen met verschillende culturele achtergronden elkaar kunnen ontmoeten. Tijdens deze ontmoetingen kunnen zij de Nederlandse taal leren, nieuwe vrienden maken en hun eigen talenten ontwikkelen.

Trouwens: Jude spreek je uit als ‘zzjhoud’ en heeft een dubbele betekenis, namelijk…

Het is de naam van een Syrisch jongetje dat met zijn ouders sinds 2015 in Nederland woont. Hij staat voor ons symbool voor de veilige toekomst die we alle kinderen gunnen.
In het Arabisch betekent Jude ‘vrijgevigheid’. Dat brengen we graag in praktijk door onze kwaliteiten en kennis te delen met anderen om hen daarna uit te nodigen dit ook te doen. Zo creëren we met elkaar een plezierige samenleving voor onszelf en onze kinderen.

Wat doen wij?

De verschillende ontmoetingen en activiteiten die wij organiseren zijn:

Bijeenkomsten
“In gesprek met elkaar” Wandelingen
Maandelijkse Vrouwencafés
Jaarlijkse picknick in het Stadspark

Bij iedere ontmoeting en activiteit nodigen wij mensen uit om initiatief te nemen, verantwoordelijkheid te dragen en inzet te tonen. Want: bij Jude Foundation doen we het samen.

Wij organiseren verschillende ontmoetingen en activiteiten om onze doelen te behalen:
o.a. bijeenkomsten ‘In gesprek met elkaar’, wandelingen, picknicks

Daarnaast hebben we sinds augustus 2021 een plek voor de activiteiten: Haven 5
Dat heeft voor en enorme uitbreiding van het aanbod gezorgd.

Bij iedere ontmoeting en activiteit nodigen wij mensen uit om initiatief te nemen, verantwoordelijkheid te dragen en inzet te tonen.
Want: bij Jude Foundation doen we het samen.

Waarom wij dit doen?

Omdat we denken dat alle mensen talenten hebben waarmee zij een bijdrage kunnen leveren aan een prettige en veilige samenleving, en omdat het onszelf ook gelukkig maakt wanneer we onze talenten en kwaliteiten in kunnen zetten voor anderen.

Daarnaast geloven wij in vrijgevigheid. In het delen van kennis, ervaringen en kwaliteiten om het leven van anderen hiermee te verrijken. Dit doen we dan ook graag. En we nodigen anderen uit dit met ons te doen. 

Stichting Jude Foundation

Jude Foundation is een Stichting. Lees hier meer over de doelstelling en het beleid.

Scroll to top